imagehandler-1.jpg

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ & ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 21/12/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Πρόσκληση σε ομιλία με θέμα: “Ενδοσχολική Βία  Σχολικός Εκφοβισμός”

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός (Σ.Β.Ε.) είναι ένα πολυδιάστατο κοινωνικό φαινόμενο που καταγράφει ανησυχητική άνθηση, έχοντας ως απότοκο πολυποίκιλες και βλαβερές συνέπειες στην πνευματική, συναισθηματική και ηθική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και στην εμπέδωση αρμονικού μαθησιακού κλίματος.

Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση κατά την οποία εκτελείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε συμμαθητές από συμμαθητές τους, στα πλαίσια μιας διαπροσωπικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από δυσαναλογία εξουσίας, εντός και εκτός σχολείου.

Ο εκφοβισμός μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές άμεσες ή έμμεσες. Πολλές από τις μορφές είναι επικαλυπτόμενες και διακρίνονται μόνο βάσει πολύ συγκεκριμένων λεπτομερειών. Το πλαίσιο διάγνωσής του είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναλυθεί ως προς τις ποικίλες διαστάσεις του, οι οποίες είτε αναφέρονται στα αίτια ή στα αποτελέσματα ή ακόμα και στην αντιμετώπιση της παθογόνου αυτής κατάστασης.

Το σχολείο, μαζί με την οικογένεια, αποτελούν μήτρα διαμόρφωσης των αυριανών πολιτών. Εύλογα, λοιπόν, αρνητικά φαινόμενα και εκδηλώσεις μη προσήκουσας συμπεριφοράς που διαπράττονται  έχουν σοβαρό αντίκτυπο με νομικές, ψυχολογικές, παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών Νηπίων του 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει ενημερωτική ομιλία επί του θέματος στις 21/12/2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παραχωρεί ευγενικά το όμορο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς “Γεώργιος Δροσίνης”.

Η βασική ομιλήτρια κα Ρεγγίνα Καραντινού – Ψυχολόγος, που θα μας δοθεί η ευκαιρία να  έχουμε κοντά μας, θα αναπτύξει κατά την παρουσίασή της τα αίτια, τις επιπτώσεις, τις προληπτικές ενέργειες, τη στήριξη και τους τρόπους αντιμετώπισης από γονείς και εκπαιδευτικούς του φαινομένου, ενθαρρύνοντας στο πέρας της ομιλίας της έναν ανοιχτό διάλογο, πρόθυμη να δώσει απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Η παρουσία όλων σας στη συγκεκριμένη εκδήλωση κρίνεται πολύτιμη.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Αλεξάνδρα Κωτσή – Πάτση εδώ: a.kotsi@1school.gr

Αφήστε μια απάντηση