ALICE-IN-WONDERLAND

1Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 – 2017 13/12/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Τρίτη 13/12/2016 – Α’ Εκπαιδευτική Εκδρομή 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

Οι αναμνήσεις των σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών είναι ανάμεσα στις πιο γνωστές στην εύπλαστη για τα παιδιά νηπιακή ηλικία, κυρίως γιατί αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα στη ρουτίνα του σχολείου τόσο για τα ίδια όσο και για τους δασκάλους. Παρόλο που ο σκοπός τους είναι κυρίως εκπαιδευτικός, μπορούν συγχρόνως να αποτελέσουν μια συναρπαστική εμπειρία για όσους συμμετέχουν. Η αξία αυτών των δράσεων συνοψίζεται ενδεικτικά ως ακολούθως:

Ενίσχυση: Η εκδρομή μπορεί να ενισχύσει τη διδασκαλία γύρω από ένα θέμα μέσα στην τάξη και να βοηθήσει τους μαθητές να το κατανοήσουν καλύτερα.

Συμμετοχή: Οι δάσκαλοι μετατρέπουν τις εκπαιδευτικές εκδρομές σε φορητές αίθουσες διδασκαλίας, μαθαίνοντας τα παιδιά να συλλέγουν δεδομένα, έπειτα να εξετάζονται σε ένα θέμα ή να αναλαμβάνουν μια εργασία βάση των όσων αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Κοινωνικοποίηση: Η μεταφορά των μαθητών σε ένα νέο περιβάλλον, τους χαρίζει την εμπειρία του ομαδικού ταξιδιού και τους διδάσκει να σέβονται τα μέρη τα οποία επισκέπτονται.

Έκθεση: Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα μέρος που δεν έχουν επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως ωφέλιμο για τους μαθητές εκείνους που δεν έχουν τακτικά την ευκαιρία να ταξιδέψουν.

Περιέργεια: Οι μαθητές που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδρομές ανακαλύπτουν συχνά, ότι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το θέμα που σχετίζεται μαζί τους.

Ανάκληση στη μνήμη: Μέσα από τις εκπαιδευτικές εκδρομές διαμορφώνονται οι γνωστές ως «επεισοδιακές αναμνήσεις», που βοηθούν τα παιδιά να ανασύρουν από τη μνήμη τους πολύτιμες πληροφορίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με αυτά υπ’ όψιν, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, το Νηπιαγωγείο μας έχει προγραμματίσει να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”, στο θέατρο Ιλίσια. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα εννέα ευρώ (9,00€) από τα οποία τα έξι ευρώ (6,00€) αφορούν το αντίτιμο της εισόδου ενώ τα υπόλοιπα τρία ευρώ (3,00€) καλύπτουν το κόστος της μετάβασης με μισθωμένο ιδιωτικό λεωφορείο. Η διεύθυνση του σχολείου μας παρακαλεί θερμά να τη διευκολύνουμε στη συγκέντρωση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού καταβάλλοντας στο διδασκαλικό προσωπικό το ακριβές ύψος του κατά παιδί και συνοδό, όπου ο τελευταίος υφίσταται. Διευκρινίζεται δε ότι σε περίπτωση που δεν παραστεί τελικά κάποιο παιδί από όσα θα δηλωθούν ως συμμετέχοντα, τα χρήματα που του αναλογούν θα επιστραφούν στους γονείς / κηδεμόνες του.

Ως τόπος αναχώρησης ορίζεται το σημείο έναντι της εισόδου του Δημοτικού Κοιμητηρίου Κηφισιάς στη συμβολή των οδών Αγίου Τρύφωνος και Καρπάθου. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί την ώρα που αναφέρεται στην έγγραφη ανακοίνωση που έχει ήδη διανεμηθεί από τις νηπιαγωγούς. Είναι απαραίτητο να είσθε παρόντες τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα στο συγκεκριμένο χώρο καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα αναμονής του λεωφορείου.

Όσοι γονείς επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά μας καλούνται να καταβάλλουν επιπλέον έξι ευρώ (6,00€) που προορίζονται για το εισιτήριο εισόδου τους.

Τονίζεται πως κρίνεται απαραίτητη η άμεση δήλωση συμμετοχής σας ή μη ώστε να οριστικοποιηθεί η σχετική λίστα και να υπάρξει ομαλή υλοποίηση του προγράμματος.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Βρείτε το σημείο εκκίνησης της εκπαιδευτικής εκδρομής στο χάρτη:

Αφήστε μια απάντηση