ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 07/03/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ενημέρωση εκτάκτου χαρακτήρα με θέμα: “Ελλιπείς Κτηριακές Υποδομές Αναζήτηση Λύσεων σε Θολό Τοπίο”

Το ζήτημα της Σχολικής Στέγης –ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση– έχει αναδειχθεί τα τελευταία έτη σε μείζονα πρόκληση για την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς / κηδεμόνες, τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνίων αλλά και την κεντρική διοίκηση. Δεν ανακαλύπτει κανείς τον τροχό προβαίνοντας στη διαπίστωση πως στην περιοχή μας οι ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές είναι από τις πλέον υψηλές σε όλον το Νομό. Η απουσία λήψης ουσιαστικών μέτρων επί δεκαετίες και η αντιμετώπιση του προβλήματος χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, με την υιοθέτηση αποσπασματικών μέτρων της τελευταίας στιγμής –συνήθως κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων– έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα κληθείτε σύντομα να επιλέξετε το χώρο όπου θα φιλοξενηθούν κατά το επόμενο σχολικό έτος τα παιδιά σας. Κάποιοι από εσάς, ίσως ακολουθήσουν το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Άλλοι, πάλι, πιθανώς να μετοικίσουν σε έτερους δήμους ή κοινότητες. Η πλειοψηφία, όμως, βάσει των στοιχείων που έχουμε έως τώρα συλλέξει θα επιδιώξει τη συνέχιση της φοίτησης τους στο γειτνιάζον 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως ανεξαρτήτως της όποιας πρόθεσής σας, σύμφωνα με την παρ. 2α, του άρθρου 35, του νόμου 4386/2016 (ΦΕΚ Α’ 83/11.05.2016) «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους. Ειδικά, για τη σχολική χρονιά 2017-2018 σας τονίζεται πως οι ως άνω εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017 (βλ.εσωτερικό έγγραφο της ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ με Αρ.Πρωτοκόλλου: Φ.6/ΦΜ/8170/Δ1 της 18.01.2017).

Θέλοντας να προλάβει δυσάρεστες εκπλήξεις, ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών Νηπίων σας καλεί να παρευρεθείτε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιεί την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30 στο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς ώστε να ενημερωθείτε και εν συνεχεία τοποθετηθείτε σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο όμορο 1ο Δημοτικό Σχολείο “Γεώργιος Δροσίνης” αναφορικά με τη δυνατότητα αυτού να φιλοξενήσει την επόμενη σχολική χρονιά (2017 – 2018) το σύνολο του μαθητικού μας δυναμικού.

Η παρουσία όλων σας κρίνεται επιβεβλημένη.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες θα προβούμε σύντομα στη δημιουργία ειδικού thread προσβάσιμου εδώ:

Αφήστε μια απάντηση